Τηλέφωνο: +(30) 27550-23364

Αυγά Medium

Η εταιρία μας διαθέτει σύγχρονα πτηνοτροφία κλωβοστοιχίας. More

Αυγά Large

Τα αβγά αυτά διαχωρίζονται ανάλογα με το βάρος και συσκευάζονται σε συσκευασίες των 6 τεμαχίων. More

Πασχαλινά Αυγά

Μια παμπάλαιη παράδοση θέλει την Μεγάλη Πέμπτη να βάφονται τα αυγά που συμβολίζουν την Ανάσταση την Άνοιξη, τη Γονιμότητα και την Καρποφορία. More

ότι πιο φυσικό         

και θρεπτικό...

Ολα Για Το Αυγό

cycling

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό για 5-6 λεπτά χωρίς να αρπάξει.

Ετοιμάζουμε τη σος Hollandaise: σε μεταλλικό σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό (σαν μπεν μαρί). Ρίχνουμε ένα κυβάκι βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα κυβάκια βούτυρο ανακατεύοντας κάθε φορά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σος να έχει παχύρρευστη υφή. Όσο πιο παχύρρευστη γίνεται, μπορούμε να ρίχνουμε τρία κυβάκια βούτυρο ταυτόχρονα, ανακατεύοντας. Αν ζεσταθεί πολύ το μπολ, αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο.

Κατόπιν το τοποθετούμε ξανά πάνω στο κατσαρολάκι. Αν η σος είναι πολύ πηχτή, ρίχνουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε. Αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε τα ψωμάκια σε πιάτο. Ακουμπάμε από πάνω τα ποσέ αυγά και περιχύνουμε με τη σος. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.

Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον.
  • 4 φέτες ψωμί φρυγανισμένο.
  • 4 αυγά ποσέ.
  • 3 κρόκοι αυγών.
  • 1 1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού.
  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου.

Για 2 μερίδες.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά.

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά.